Krabičková dieta | FIT menu
Krabičková dieta FITeat - Fit
Celodenní 5 – ti chodové menu pro zdravou výživu , vhodné k redukci váhy a dlouhodobému zdravému životnímu stylu.
Trojpoměr makroživin
50% / 25% / 25% ( sacharidy , tuky , bílkoviny )
Co je Fit menu ?
Základní stravovací principy: Střídmost - pestrost a rozmanitost - barevnost - pravidelnost - pohoda
Obecné zásady racionálního stravování programu FIT:
obsahuje nutričně i kaloricky vyvážené jídlo s optimálním množstvím bílkovin, sacharidů a tuků, které jsou rozloženy do pěti denních porcí, aby hubnutí bylo co nejefektivnější.
- Počet porcí každý den by se měl pohybovat v rozmezí 3-5 (konkrétní číslo se odvíjí od metabolického typu jedince a konkrétní situace, kterou řešíme, což je potřeba vždy zohlednit. Navíc aby toto pravidlo fungovalo, je potřeba zajistit dostatečný časový odstup mezi jednotlivými porcemi, aby mělo tělo prostor vše strávit a zpracovat). Zajistíme tím efektivnější metabolické pochody v těle, ovlivní se celková glykémie a zlepší se distribuce energie. Celkově se toto mj. odrazí i na udržení normální tělesné hmotnosti.
- Dodržujte pravidelný příjem tekutin (nejlépe čistá voda = filtrovaná voda) – denně takové množství, aby odpovídalo individuálním požadavkům (= nic nepočítejte, protože výsledek je ovlivňován příliš mnoha faktory, které jsou číselně jako celek nevyjádřitelné). Tekutiny s obsahem cukru nebo jiných sladidel nejsou vhodné, stejně jako alkohol či stimulační nápoje.
- Jednoduše řečeno to znamená primárně úbytek tukových zásob, udržení nebo i navýšení podílu svalové hmoty, zdravější vzhled a pocit, zvýšení kondice... To se skládá z tréninkového a stravovacího plánu.